Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Στην Ελλάδα την ευθύνη για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids.gr επίσημος εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκού Δικτύου INHOPE/Insafe.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

2019
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε φέτος στις 05/02/2019 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Με αφορμή το σύνθημα της ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, διοργάνωσε έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Φ15/188342/Δ2-16/10/2018) με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.
Ευχαριστούμε τους μαθητές μας Βασίλη Μουλατσιώτη και Αλέξανδρο Τριαντόπουλο της Β τάξης για το βίντεο που δημιούργησαν, στα πλαίσια του διαγωνισμού.


Ασφάλεια-και-κίνδυνοι-στο-διαδίκτυο.

 

2020

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Ο καθένας έχει την ευθύνη να κάνει μια θετική διαφορά στο διαδίκτυο. Μπορούμε όλοι να προωθήσουμε το θετικό, με το να είμαστε ευγενικοί, να δείχνουμε σεβασμό προς τους άλλους και να αναζητούμε θετικές ευκαιρίες δημιουργίας και διασύνδεσης. Μπορούμε όλοι να απαντήσουμε στην αρνητική χρήση του διαδικτύου αναφέροντας οποιοδήποτε ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο.

Περισσότερες πληροφορίες για την  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 μπορείτε να βρείτε  στη σελίδα www.saferinternetday.org, όπου συμπεριλαμβάνονται και σύνδεσμοι για τις δράσεις που διεξάγονται σε κάθε χώρα.

 
Στο σχολείο μας, Γυμνάσιο Κορώνης, οι μαθητές μας δημιούργησαν πόστερ :


Πίνακα ανακοινώσεων ώστε το μήνυμα για ασφαλές διαδίκτυο να γίνει ευρύτερα γνωστό στην σχολική μας κοινότητα :
Screenshot_2
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ανήκει και το έργο scratch που δημιουργήσαμε στο οποίο οι μαθητές μας μπορούν με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο να ελέγξουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο αλλά και τον διαδικτυακό εκφοβισμό :
Get cyber Skilled
Στόχος είναι το μήνυμα της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» να φτάσει παντού.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ