Οι σημερινοί μαθητές έχουν μεγαλώσει στο διαδίκτυο, συνεπώς γνωρίζουν τα βασικά για την διαδικτυακή προστασία τους, όπως είναι η δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και η προστασία προσωπικών πληροφοριών. Εντούτοις, μπορεί να μην έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως τους κινδύνους που εγκυμονούν. Εξηγώντας πώς οι χάκερ αποκτούν κωδικούς πρόσβασης και άλλες πληροφορίες, θα βοηθηθούν να κατανοήσουν τη σημασία αυτής της βασικής δεξιότητας ασφαλείας.
Επιπλέον, οι μαθητές θα πρέπει να διδάσκονται πώς να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς του κυβερνοχώρου. Δείχνοντας παραδείγματα για το πώς τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο βλάπτουν, οι μαθητές θα κατανοήσουν καλύτερα τους κανόνες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Στα πλαίσια επεξεργασίας του συγκεκριμένου έργου δημιουργήσαμε πόστερ :
Screenshot_5
infographics :
Screenshot_6
κόμικ σχετικό με το θέμα του social engineering :
Screenshot_2
λογότυπα με word art:
Screenshot_1
Screenshot2
Copy of funky monkey
βίντεο :


Ανταλλάξαμε στο forum απόψεις για το social engineering με τους εταίρους μας από την Τουρκία με τους οποίους ανταλλάξαμε κι χριστουγεννιάτικες κάρτες.
Δημιουργήσαμε ένα quiz γνώσεων με τη βοήθεια του scratch το οποίο περιέχει ερωτήσεις σχετικές με τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο : Get cyber Skilled
Γιορτάσαμε την διεθνή ημέρα για ασφαλέστερο διαδίκτυο το Φεβρουάριο, δημιουργώντας πόστερ, slogans, word art  και συγκεντρώσαμε το παραπάνω υλικό σε έναν πίνακα ανακοινώσεων :

bcbfd1ee_opt
Δημιουργήθηκε το συνεργατικό blog του έργου :
get cyber skilled-prevent cyber bullying

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με το ebook του έργου, ένα βιβλίο οδηγός για τον διαδικτυακό εκφοβισμό :

https://www.ourboox.com/books/get-cyber-skilled-and-preventcyberbullying/

Ακολουθεί το βίντεο και μια παρουσίαση του έργου :

https://www.emaze.com/@AOWOFIOCO/space

To έργο το οποίο ολοκληρώθηκε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, βραβεύτηκε με την εθνική ετικέτα ποιότητας και την ευρωπαϊκή!.

Screenshot_1Screenshot_1