Παραλία Ζάγκα

 

Η Ζάγκα βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάστρο της Κορώνης. Πρόκειται για μια μεγάλη οργανωμένη παραλία με άμμο, που εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων. Εκεί, θα βρείτε αρκετά καφέ, ταβέρνες, καθώς και ξαπλώστρες (σε ένα μέρος της παραλίας) για την άνετη παραμονή σας στην παραλία.

Η πρόσβαση στο μέρος είναι πολύ εύκολη. Πέρα από το οργανωμένο κομμάτι της, υπάρχουν και σημεία όπου μπορείτε να απολαύσετε με περισσότερη ησυχία το μπάνιο σας. Η παραλία της Ζάγκας είναι και αυτή που προτιμούν οι ντόπιοι, αφού είναι στα περίχωρα της πόλης.

Παραλία Περούλια

 

 peroulia1peroulia2

Η παραλία Περούλια βρίσκεται λίγο έξω από την Κορώνη , στην νότια Μεσσηνία, ανάμεσα στα χωριά Βουνάρια και Κόμποι . Η προόσβαση γίνεται είτε περνώντας μέσα από το χωριό των Βουνάριων, είτε από τον δρόμο που περνά από τους Κόμπους. Πρόκειται για μια αμμώδη, πλατιά και απάνεμη από τους βοριάδες παραλία, βόρεια της Κορώνης. «Τέντες» από καλάμια προσφέρουν τη σκιά τους στους λουόμενους και η πλατιά άμμος κάνει την παραλία Περούλιαιδανική για παιχνίδια. Τα νερά της είναι σχετικά ρηχά.

Τα νερά στην παραλία Περούλια είναι πεντακάθαρα και η άμμος σε άλλα σημεία είναι ψιλή, σε άλλα πιο παχιά. Το μέγεθός της 1.200 μέτρα σε μήκος, θα σας επιτρέψει να βρείτε τον χώρο σας, ενώ για όσους το επιθυμούν λειτουργούν πάνω από την παραλία καφετέριες και ταβέρνες, ενώ υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους θέλουν να διαμείνουν στην περιοχή.

Η παραλία Περούλια, καθότι πολυσύχναστη, προσφέρεται σε όσους επιθυμούν εκτός των άλλων και διασκέδαση μέχρι αργά το βράδυ στα beach bar της.

 

Παραλία Μαυροβούνι

 

mavrobouni

Η παραλία Μαυροβούνι Φοινικούντας (ή Μακρυνάμμος ή και Καμάρια, από τον ομώνυμο οικισμό) βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από την Φοινικούντα, μεταξύ Φοινικούντας και Μεθώνης, νότια του νομού Μεσσηνίας.

Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες παραλίες της περιοχής η οποία εκτείνεται σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων. Παραλία αμμώδης, με πεντακάθαρα, ανοιχτογάλαζα νερά, ιδανική για παιχνίδια στην παραλία. Παρότι στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μη οργανωμένη, πάνω από την παραλία λειτουργούν μερικά εστιατόρια και καφετέριες.

Λόγω της νότιας θέσης της, η παραλία είναι σχετικά απάνεμη και προστατευμένη από τους βορειοδυτικούς ανέμους, κάνοντας έτσι το μπάνιο μοναδική εμπειρία! Στην αριστερά πλευρά της παραλίας υπάρχει και σχολή surfing.

 

Παραλία Κάστρου Κορώνης (Πύλη Β’)

 

Η παραλία του κάστρου είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη. Μετά την είσοδο σας στο κάστρο της Κορώνης, ακολουθείστε την αριστερή διαδρομή που οδηγεί στην έξοδο Β’. Αν συνεχίσετε στο κατηφορικό μονοπάτι και με λίγη προσοχή θα βρεθείτε στην παραλία. Τα νερά είναι διάφανα και ήρεμα καθώς δημιουργείται ένας κολπίσκος που προστατεύει την παραλία από τον καιρό. Να αναφέρουμε ότι δεν θα βρείτε κάποια φυσική σκίαση από δέντρα.

Είναι μοναδική αίσθηση να κάνετε το μπάνιο σας στην σκιά των ψηλών τειχών, ανάμεσα στα χαλάσματα. Εμείς εκπλαγήκαμε θετικά κατά την επίσκεψη, δροσιστήκαμε και συνεχίσαμε την πορεία μας…

 

Παραλία Κάστρου Κορώνης (Πύλη Β')Παραλία Κάστρου Κορώνης (Πύλη Β')Παραλία Κάστρου Κορώνης (Πύλη Β')Παραλία Κάστρου Κορώνης (Πύλη Β')

 

Παραλία Κορώνης

 

Στην Κορώνη ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την βουτιά του στο τέρμα του λιμανιού.  Ταιριάζει σε όσους αναζητούν την γρήγορη δροσιά της θάλασσας και τον συνδυασμό των μαγαζιών της παραλίας για το ποτό ή φαγητό τους. Η παραλία είναι ιδανική και για μικρά παιδιά.
Πηγή: http://pylos.info/gr/paralies-koronis